Rozdano „Złote Borówki”

We wtorek w Szydłowie odbyła się uroczystość wręczenia nagród „Złota Borówka” – wyróżnień turystycznych z regionu „Białe Ługi”.

Nagrodzono pięciu laureatów – po jednym w każdej z kategorii.
– Najlepszy produkt lokalny – Pasta Borowikowa Barbary Wojciechowskiej z gospodarstwa agroturystycznego „Pyzówka” w Głuchowie Lasy,
– Najlepsza impreza – W Dzień Świętej Tekli Ziemniaki Będziem Piekli (Raków),
– Najlepsza baza noclegowa – Leśny Dworek (Cisów),
– Najlepsza baza gastronomiczna – Karczma Świętokrzyska (Golejów),
– Najlepsza działalność, aktywność, przedsiębiorczość – Gminny Ośrodek Kultury w Bogorii.

Nagrodzeni otrzymali okolicznościowe grawertony, rollupy a także nagrody rzeczowe. Byli także promowani w mediach.

Konkurs „Złota Borówka” zorganizowała Lokalna Organizacja Turystyczna „Czym chata bogata” ze Staszowa. Pomysłodawca konkursu – Witold Kowal chciałby, żeby „Złota Borówka” stała się silnym godłem promocyjnym produktów turystycznych z południowo-wschodniej części województwa świętokrzyskiego.

AD